Werkzaamheden trappen Schouffertsbos/Boijensbos

Beste inwoner,

In een eerder bericht (zie onderstaand) heb ik u geïnformeerd over de stand van zaken van de trappen in het Schouffertsbos.

Gemeente Kerkrade heeft een hele tijd geleden de opdracht gegeven aan een aannemer. Echter omdat het tijdens corona moeilijk was om aan materiaal te komen, heeft de uitvoering van de opdracht op zich laten wachten. Mensen die onlangs in de bouwmarkt waren om materiaal aan te schaffen weten hoe lastig dat was en moesten vaak lang wachten.

Uiteraard vervelend, zeker gezien de risico’s die de trappen met zich meebrengen. Zodoende is mijn advies om de trappen niet te gebruiken zolang herstel niet heeft plaatsgevonden.

Enfin, de aannemer heeft inmiddels aangegeven dat de materialen geleverd worden en dat hij na zijn vakantie zal starten met de werkzaamheden.

Tot zover goed bericht. We wachten weer af. In ieder geval houd ik de vinger aan de pols.

09-09-2021 – Anja Snijders-Mahr

Eerder bericht:

Regelmatig word ik door inwoners van het Waubacherveld en omstreken aangesproken over de slechte staat van de trappen in het Schouffertsbos.

Een aantal weken geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met de gemeente. Samen met een medewerker ben ik poolshoogte gaan nemen van de situatie. Er is afgesproken dat de volgende aanpassingen in maart/april 2021 zullen plaatsvinden:

  • De trappen worden opnieuw aangevuld;
  • Er wordt gekeken of het regenwater dat van bovenaf komt kan worden omgeleid. Dit om te voorkomen dat de grond van de trappen wegspoelt, waardoor de vulling van de trappen weer mee wordt afgevoerd;
  • De trap zal, daar waar mogelijk, van een leuning worden voorzien. Uiteraard van natuurlijk materiaal.

AS 1-3-2021

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *