Reconstructie Waubacherweg

Afgelopen week werd ik door diverse bezorgde bewoners in de wijk aangesproken over de gevaarlijke verkeerssituatie die zich voordoet tijdens de huidige wegomlegging.

Naar aanleiding daarvan heb ik de situatie voorgelegd aan dhr. Weermann, die het aanspreekpunt is bij vragen.

In mijn opmerkingen aan dhr. Weermann heb ik aangegeven dat een aantal automobilisten regelmatig de borden negeert en dus in de foutieve richting rijdt. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Zeker gezien er veel vrachtverkeer en ook de bus door de straat rijden.

De meeste bewoners in de wijk zijn bekend met de situatie en rijden in de juiste richting. De overtredingen en het té hard rijden op de Gravenweg betreft veelal het overige (vreemde) verkeer. Zodoende is besloten dat de politie zal worden ingeschakeld. Zij zullen de verkeerssituatie in de straten Rimburgerweg, Churchillaan, Nieuwenhagerweg en vooral in de Kennedylaan de komende tijd handhaven.

Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, zal er naar een andere mogelijke oplossingen worden gezocht.

Graag hoor ik van u als zich ernstige problemen voordoen. Dan zal ik wederom contact opnemen met dhr. Weermann.

22-2-2021 AS

3 Reacties

 1. jos

  nou vreemden ??? ik ben al de nodige keren bewoners uit het waubacherveld tegengekomen, die echt hier beneden in de wijk wonen en mij maakt niemand wijs dat zij niet op de hoogte zijn dat de kennedylaan eenrinchting is. Helaas schreeuwen die het hards en houden zich niet aan de regels.

  Antwoord
 2. Gijs

  Het zou verstandig zijn om een gele pop onder het bord “verboden in te rijden”aan het begin van de Kennedylaan te plaatsen, waardoor het bord meer opvalt. In het begin hebben op de hoek Kennedylaan/Gravenweg verkeersregelaars gestaan. Als deze om 17.30 uur naar huis gingen reden de auto’s weer vrolijk naar binnen. De grootste chaos is op zaterdagmorgen als mensen van buitenaf naar de markt in Eygelshoven willen.

  Antwoord
  • Anja Snijders

   Beste Gijs,

   Mijn dank voor de reactie en voor het idee van de ‘pop’. Het is op dit moment inderdaad een onduidelijke en rommelige situatie.
   Er is een drempel geplaatst en een wegversmalling, die helaas niet zoveel uithalen. Maar omdat deze omleiding nog maar een dikke week duurt, wordt er niets meer gedaan om deze situatie te veranderen.

   Echter krijgen we in fase C van de wegreconstructie, van 31 mei t/m 25 juni, weer te maken met dezelfde omleiding. En dat wil ik vóór zijn. Zodoende heb ik zojuist op de website (onder nieuws) een bericht gepost waarin ik inwoners vraag voor oplossingen en ideeën. Die zal ik dan met de wethouder bespreken voordat de volgende omleiding er aan gaat komen.

   Uiteraard neem ik jouw opmerkingen mee. Maar mocht je nog andere ideeën of oplossingen hebben, dan zijn die zeker welkom.

   Anja Snijders

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *