Rd4 ledigt vanaf morgen GFT-containers niet

Vanaf dinsdag 9 februari tot en met vrijdag 12 februari stopt Rd4 tijdelijk met het ledigen van GFT-containers. Vanwege de lage temperaturen zowel ’s nachts als overdag, vriest het GFT-afval teveel vast in de container. Bovendien gaan veel containers niet meer goed open omdat de deksels zijn vastgevroren. Hierdoor levert het ledigen van GFT-containers teveel problemen op.

De GFT-container hoeft daarom deze week niet aan de straat te worden gezet in de Rd4-gemeenten: Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Vaals, Voerendaal en Beekdaelen. Inwoners van de voormalige gemeente Schinnen wordt geadviseerd de berichtgeving van RWM in de gaten te houden. Inzameling restafval gaat door.

Omdat ook restafval in de container kan vastvriezen is het raadzaam om voordat u de container aanbiedt, te controleren of het deksel opengaat en of het afval niet is vastgevroren.

Steek het afval eventueel met een schep los. Dit om te voorkomen dat de container niet volledig kan worden geledigd. Ook bij een gedeeltelijke lediging geldt het volledige ledigingstarief. De registratie van de lediging vindt namelijk plaats bij het oppakken van de container.

GFT-emmers worden wel geledigd. De kleine draagbare GFT-emmers, die worden gebruikt door bewoners van flats en appartementen, worden volgende week wél geledigd. Omdat de meeste GFT-emmers op het
balkon of binnen in de woning worden gestald, worden hierbij minder problemen met ledigen verwacht. Gebruikers van deze emmertjes wordt gevraagd deze pas in de ochtend aan de straat te zetten en niet al de avond ervoor.

Wanneer worden de GFT-containers wel weer geledigd?
Aan het einde van de week wordt bekeken wat de voorspellingen voor de volgende week zijn. Dan wordt besloten of de GFT-inzameling weer kan worden hervat. Voor de meest actuele informatie raadpleeg www.rd4.nl of volg Rd4 op Facebook of Twitter. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met het Rd4-servicepunt via (045) 543 71 00 of mail naar info@rd4.nl.

AS 09-02-2022

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *