Glasvezel in Kerkrade / Eygelshoven

Glasvezel in de straat zorgt voor snel en sterk internet. Het aanleggen van glasvezel wordt gedaan door commerciële bedrijven, zoals Open Dutch Fiber. De gemeente kan zelf geen glasvezel aanleggen in straten. Dit staat geschreven in de Telecommunicatiewet. Commerciële bedrijven maken ook zelf reclame voor glasvezel.

Bedrijven die glasvezel willen aanleggen, moeten een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Bedrijven bepalen zelf in welk gebied en bij welke adressen zij glasvezel aan willen leggen. Zij moeten daarvoor wel een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente stelt namelijk voorwaarden aan de uitvoering van de werkzaamheden in de openbare ruimte. Dit doet de gemeente om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden goed gaan. Pas als de gemeente de vergunning heeft verleend, kunnen glasvezelbedrijven daadwerkelijk beginnen met aanleggen.

Het bedrijf Open Dutch Fiber legt glasvezel aan in Kerkrade-West

Op dit moment mag alleen het bedrijf Open Dutch Fiber glasvezel aanleggen. Zij mogen alleen glasvezel aanleggen in Kerkrade-West. Open Dutch Fiber werkt samen met T-Mobile Nederland. Zij informeren omwonenden via brieven over de werkzaamheden in de buurt.

Dat er glasvezel in uw straat wordt aangelegd, betekent niet dat u verplicht bent om voor glasvezel te kiezen. U bepaalt zelf of u glasvezel aan laat leggen in uw huis en of u een abonnement neemt.
Open Dutch Fiber en T-Mobile Nederland benaderen u hiervoor.

Aanleg glasvezel in de rest van Kerkrade

Over de aanleg van glasvezel in de rest van Kerkrade lopen op dit moment nog gesprekken.

Waar kan ik terecht met vragen of klachten over de aanleg van glasvezel?

Bij vragen en klachten kunt u direct contact opnemen met Open Dutch Fiber.
Via e-mail: info@opendutchfiber.nl
Of bel gratis naar 088 1633 633.

Bron: Gemeente Kerkrade

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *