Op de plaats waar nu nog de NABO (niet actief beveiligde overweg) ligt, komt een voetgangerstunnel naar het wandelgebied in het Schouffertsbos. Als alles volgens plan verloopt, gaat deze voetgangerstunnel eind november 2022 open.

Werkzaamheden in juli en november

In juli halen ProRail en Strukton eerst de overweg weg. Het pad naar de overweg sluiten ze af. Tijdens de werkzaamheden in het weekend van 8 tot 11 juli 2022 rijden er tijdelijk geen treinen.

Midden november leggen ProRail en Strukton de nieuwe tunnel aan. Er rijden dan weer tijdelijk geen treinen. Eind november 2022 kunnen voetgangers de nieuwe tunnel gebruiken.

Van begin juli tot eind november kunt u het spoor niet oversteken

Van begin juli tot eind november (een periode van vijf maanden) kunt u bij de Torenstraat het spoor niet oversteken. In deze periode kunt u het beste gebruik maken van de onderdoorgang bij de Waubacherweg bij station Eygelshoven Markt.

Wegafsluitingen en omleidingsroutes

De verkeersmaatregelen van ProRail hebben een beperkt en tijdelijk karakter en zijn afgestemd op de maatregelen die nu gelden bij de Gravenweg en de Rimburgerweg. Kijk voor een overzicht van de actuele werkzaamheden, wegafsluitingen en omleidingen in het meldingssysteem voor wegverkeergegevens Melvin

Omwonenden ontvangen brieven met informatie

Mensen die in de buurt van de overweg aan de Torenstraat wonen, krijgen van ProRail en de gemeente brieven met meer informatie over de werkzaamheden. Hierin staat wat er precies gaat gebeuren en wanneer.

Overweg Meuserstraat

Naast de overweg aan de Torenstraat zijn ProRail en de gemeente samen bezig met de aanpak van de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Meuserstraat in Haanrade, naar het Wormdal. ProRail en gemeente zijn bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een wandelpad van de Meuserstraat naar de oude onderdoorgang bij het Wormdal. Deze wordt opgeknapt en opnieuw in gebruik genomen. Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de werkzaamheden starten en het pad klaar is. We houden u hierover op de hoogte.

Meer informatie over de aanpak van de NABO’s in Kerkrade

Meer nieuws en informatie over de aanpak van de twee NABO’s in Kerkrade vindt u op de pagina Aanpak onbeveiligde spoorwegovergangen in Kerkrade