Vragen over wegwerkzaamheden Waubacherveld

Beste inwoner,

De komende weken worden de volgende wegwerkzaamheden uitgevoerd: Vanaf 8 november de Nieuwenhagerweg. En vanaf 22 november worden de Kennedylaan, Willem Alexanderstraat, Eisenhowerstraat en de Maarten Luther Kingstraat aangepast (zie bijlage weergave werkzaamheden).

Afgelopen week heb ik contact opgenomen met de gemeente met de volgende vragen:

 • Is er rekening gehouden met mensen die werken (op andere tijden dan tussen 7.00 en 17.00 uur)?
 • Is er rekening gehouden met mensen die slecht ter been zijn?
 • Is het mogelijk om de werkzaamheden per straat te faseren?

Antwoord op de vragen:

Wat betreft de overlast kan overdag niet op het wegdek worden geparkeerd. In de avonduren kan gewoon gebruik gemaakt worden van de rijbaan. De meest gevoelige dagen zijn als er gefreesd wordt en als het nieuwe asfaltdek wordt aangebracht. Dat betreft per straat hooguit een halve dag. Helaas kan dit niet in fasen worden verdeeld aangezien de acties achtereenvolgens zullen worden uitgevoerd. Voor mensen die bereikbaar moeten blijven door welke omstandigheden ook, dan is daar een mouw aan te passen. Zij kunnen vragen stellen aan de uitvoerder ter plekke (zie bijlage wegwerkzaamheden A). Die zal dan voor een oplossing zorgen.

Anja Snijders 8-11-2021

 

 

5 Reacties

 1. F.pauli

  waarom worden de doodlopende wegen niet geasfalteerd deze zijn toch zeker slecht het lijkt wel een spinneweb . Al brengt u een gritlaag aan dan kunnen we weer 10 jaar verder .

  Antwoord
 2. R. Brouns

  Als dergelijke werkzaamheden plaatsvinden zou je mogen verwachten dat de overlast voor de aanwonenden geminimaliseerd wordt. Na een voortvarende start op maandag 8 november gebeurde er dinsdag helemaal niets. Momenteel wordt er met 2 tot 3 mensen gewerkt aan de hele Nieuwenhagerweg. Ik kan mij voorstellen dat de werkzaamheden veel korter (max. 1 week ipv 2,5 weken) kunnen duren als er met een grotere ploeg gewerkt wordt. Zou hier een financiële oorzaak zijn? Het wegenbedrijf zelf werkt uiterst professioneel en efficiënt, maar met meer mensen en materieel zou de overlast voor de bewoners m.i. duidelijk korter kunnen duren.

  Antwoord
  • Anja Snijders

   Geachte heer Brouns,

   Ik begrijp uw reactie. Echter heb geen zicht op de personeels- en werkverdeling van de firma Kurvers.
   Voor vragen of opmerkingen verwijs ik u daarom naar dhr. Gulpers (14-045) of dhr. Kurvers (projectleider namens Kurvers wegenbouw:045-5751155)

   Met vriendelijke groet,

   Anja Snijders-Mahr

   Antwoord
 3. R. Brouns

  Men is bezig met het in beton leggen van de stenen voor de goten. Het verbaast mij dat de, niet onaanzienlijke hoeveelheid, bladeren niet eerst weggeveegd worden alvorens de beton te storten. Weet iemand of dit een normale gang van zaken is?

  Antwoord
  • Anja Snijders

   Geachte heer Brouns,

   Ook hier verwijs ik u daarom naar dhr. Kurvers (projectleider namens Kurvers wegenbouw:045-5751155)

   Met vriendelijke groet,

   Anja Snijders-Mahr

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *