Verkeersomleiding Waubacherveld

De wegwerkzaamheden aan de Waubacherweg zijn gestart. Het verkeer is daardoor omgeleid via de Kennedylaan en de Churchillaan. De eerste dagen van de omleiding was er veel onduidelijkheid over de nieuwe situatie (m.n. voor het werkverkeer), wat leidde tot vreemde situaties en irritatie. Als inwoner heb ik dit gemeld bij gemeente Kerkrade. Zodoende is er sinds afgelopen dinsdag een verkeersregelaar ingezet aan de Gravenweg/Kennedylaan. Het verkeer wordt nu in goede banen geleid. Hiermee zijn hopelijk de grootste problemen opgelost.

Anja Snijders-Mahr, Eisenhowerstraat 45, Eygelshoven.
Burgercommissielid Burgerbelangen Kerkrade


4 Reacties

 1. Jos Starmans

  Beste Anja, het is vanavond in de Kennedylaan weer een race-baan. Misschien weer eens aankaarten bij de politie voor avond controle.
  2-3-2021

  Antwoord
  • Anja Snijders

   Beste Jos,

   Dankjewel voor de reactie. Het is de hele dag al een racebaan. Ook in de Churchillaan.
   Morgen neem ik met de wijkagent contact op om te kijken wat er gedaan kan worden.

   Met vriendelijke groet,

   Anja Snijders

   Antwoord
  • Anja Snijders

   Beste Jos,
   In antwoord op jouw vraag heb ik, zoals afgesproken, vandaag contact opgenomen met de wijkagent alsook met de wethouder, Tim Weijers.
   Ik heb aangegeven dat de situatie urgent is en dat bewoners het gevoel hebben dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd en dat er niet naar hun wordt geluisterd. Wat ons betreft moet er een structurele oplossing komen.
   Er is nu afgesproken dat de situatie (huidige en de komende fasen van de wegreconstructie) op een hoger niveau wordt opgepakt. Komende week zal meer duidelijkheid komen.
   Ik houd je op de hoogte.

   Met vriendelijke groet,

   Anja Snijders

   Antwoord
   • Anja Snijders

    Geachte heer Starmans, beste Jos,

    Ten eerste nogmaals dank voor uw oplettendheid en bezorgdheid.

    Naar aanleiding van berichten van meerdere bezorgde bewoners, heeft de gemeente besloten om in de Kennedylaan te zorgen voor extra snelheidremmende verkeersmaatregelen in de vorm van een wegversmalling met daarin opgenomen een kunststof drempel. Deze worden spoedig geplaatst.

    Verder wil ik u alvast laten weten dat er vanavond een bericht wordt gepost op de website met een update van de werkzaamheden, inclusief een brief van de gemeente met een uitgebreide beschrijving van de wijzigingen in de fasering van de reconstructiewerkzaamheden. Deze brief kunt u dan downloaden.

    Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,

    Anja Snijders

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *