Omleiding Kennedylaan/Churchillaan in mei en juni 2021

Beste inwoner,

Ten eerste wil ik mijn dank uitspreken voor de vele ideeën en oplossingen die door jullie zijn aangedragen voor de omleiding door de Kennedylaan en Churchillaan in mei en juni.

Zoals beloofd heb ik een rondgang door de wijk gemaakt met 2 medewerkers van Gemeente Kerkrade om de huidige verkeerssituatie in kaart te brengen. Het betrof de Gravenweg, de Kennedylaan, de Churchillaan en de Nieuwenhagerweg.

Ik heb uitleg gegeven over de door bewoners aangekaarte knelpunten zoals foutieve verkeersborden, gaten in het wegdek, foutief geplaatste verkeersborden, te hard rijden en andere vervelende situaties die zich voordoen tijdens de huidige omleiding.

Naar aanleiding van de rondgang en de opmerkingen, hebben de medewerkers aangegeven dat de omleiding in fase C (31 mei t/m 25 juni) beter zal worden aangepakt.

De volgende afspraken zijn gemaakt:

  • De gaten in de Nieuwenhagerweg worden op vrijdag 26 maart gedicht;
  • Er zal beter worden gekeken waar de verkeersborden (Gravenweg, Nieuwenhagerweg) moeten worden geplaatst;
  • De aanduiding voor de omleiding op de verkeersborden wordt duidelijker;
  • Aan de ingang van de Kennedylaan wordt 1 weghelft afgesloten. Op die manier is foutief inrijden niet/of nauwelijks meer mogelijk;
  • Er zal weer een drempel worden geplaatst in de Kennedylaan, incl. doorgang voor fietsen;

Overigens hebben de huidige wegwerkzaamheden (fase B, Waubacherweg) vertraging opgelopen. De verwachting is dat de werkzaamheden worden afgerond op 31 maart 2021.

25-03-2021 AS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS RSS